TUMMASTA VAALEAKSI

Mä oon käynyt tukkani kanssa tämän tumma-vaalea-tumma-vaalea -projektin aivan liian monesti läpi. Kun menin tumman tukkani kanssa kampaajan penkkiin niin toiveenani oli kylmän ruskeat hiukset, joita varten täytyi aloittaa vaalennus. Käytiin tämä koko homma kampaajani kanssa läpi ja hän kertoi hienosti suunnitelmastaan: et tule saamaan tuota kerralla tai varmaan kahdellakaan. En siis saa yhdellä kerralla edes kylmän-vaaleahkon-ruskeaa? ”Ei, et saa.”. Vaikka kyse on niinkin pinnallisesta asiasta, kuin tukka niin koen että asiakkaan on syytä olla rehellinen kampaajalleen kertoessan värjäyshistoriastaan. Mulla oli noin-päivämäärät ylhäällä, että koska on tehty ja mitä, milloin on viimeksi vaalennettu, milloin laitettu tummaa jne. Lukuunottamatta yhtä koti-tyvivärjäyskertaa olen käynyt vuosia ainoastaan kampaamoissa värjäämässä hiukseni.

Kolmas käynti: Eroon liukuväristä.
Toinen käynti: Unelmatukka, mutta kuten sanottu tämä sävy ei pysy mun tukassa ja vaatii älytöntä ylläpitoa. Mulla hius taittaa niin paljon kupariin luonnostaan.
Ensimmäinen käynti.

Päädyimme tekemään tarvittavat vaalennukset raidoittamalla ja hiuksille annettiin aina toipumisaikaa ennen seuraavaa käsittelyä. Pidin värjäysten välissä vähintään kuukauden paussin. Tähän päivään mennessä haaveilemani kylmän ruskea tukka on muuttunut jo moneen kertaan ja olen nykyään aika blondi. Edelleen jokainen vaihe on tehty raidoittamalla ja sävyttämällä, tehohoitoja unohtamatta. Mulla on ollut pitkään tukassa liukuväri ja kahtena viimeisenä kertana oon halunnut siitä pikkuhiljaa eroon, joten raitoja on vedetty ylhäältä asti. Raidoittamalla jokaisen välivaiheen kanssa pystyy joten kuten elämään, vaikka lopputulos ei olekaan vielä se unelmatukka. Sävyttämällä vaalennettua hiusta siitä tulee kaunis, mutta sen vaikutus kestää vaan muutaman pesun. Sitten ollaan taas tipun keltaisia tai oransseja, kunnes hius on joksenkin toipunut ja voidaan hypätä uudelleen värituoliin. Ei kannata hermoilla siis sitä, että hiukset eivät näytä viikon päästä kotona yhtä hyvältä kuin kampaajan muotoilemana ja juuri värjättyinä.

Olen enemmän kuin tyytyväinen hiusteni kuntoon, enkä koe sen kärsineen ulkoisesti. Leikattu tukkaa on kerran tämän prosessin aikana ja seuraavalla kerralla voisi olla uuden saksimisen aika. Kuten monet naisen niin myös minä olen aika suojeleva hiuspituuden suhteen, mutta kaunis tukka on terveen näköinen. Mun hius on oikeastaan aina vaalentunut suhteellisen vaivattomasti, mutta kylmänsävyiseksi se ei todellakaan helposti taita. Hoidan hiuksiani mielestäni hyvin ja käsittelen niitä raudoilla vähän. Oon myös pyrkinyt vähentämään jokapäiväistä hiustenpesua, jolla on ollut todella merkittävä vaikutus hiusten kuntoon. Liika peseminen ei tee ainakaan mun tukalle hyvää.

Kylmän vaalea on varmasti suurimman osan unelmatukka, enkä puhu nyt siitä harmaan hopeasta versiosta vaan keltaisen-kammosta. Mä oon ollut just sellainen, mutta vihdoin oon päässyt siitä yli. Oon tosi kalpeaihoinen ja kylmän vaalea tukka oikeastaan tekee musta vaan entistä värittömämmän näköisen. Oon alkanut tykätä tosi paljon kultaisemmista vaaleista, luonnollisemmista ja elävämmistä hiuksista. Mielestäni ne sopivat mulle paremmin ja niitä on todella paljon helpompi hoitaa ja pitää freeseinä. Käyttämällä hopeashamppoota keltaisuus lievenee sen verran, etteivät hiukset näytä varsinaisesti keltaisilta. Viime kerralla valittiin hiuksiin eri sävyisisä vaaleita ja myös ruskeita raitoja. Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen ja tukka näyttää eri valoissa eri sävyiseltä, samoin kiinni pidettäessä. Kivaa vaihtelua.

Ennen vaalennusta
Millaiseksi tukka menee vaalennuksen ja seuraavan värjäyskerran välissä pahimmillaan. 😀
Ja millaisen siitä saa taas taiottua..
Nykytilanne hieman eri valossa näyttää super-luonnolliselta!

Somessa näkyy paljon hiuskuvia, joissa musta tukka on yhtäkkiä aivan vaalea. Osassa kuvateksteissä kerrotaan, että takana on näin ja näin monta käsittelyä. Joskus jopa hinnat ovat esillä niin saa vähän osviittaa siitäkin. On aivan varma juttu, että kenenkään hius ei muutu tummasta vaaleaksi yhdellä käsittelykerralla vaan siihen väliin mahtuu ne kaikki ihanan kauheat kupariset ja musta-oranssit versiot. Ulkomailla myös peruukit ovat ISO trendi, bisness ja suuressa suosiossa. Suosittelen itse pysymään kärsivällisenä, mikäli haaveena on radikaali värin muutos. Jos hius on jo entuudestaan huonossa kunnossa tai tosi ohut niin miettisin kaksi kertaa lähdenkö sitä vaalentamaan vai en.

Mulla on pitkät hiukset ja yhteen kampaamokäyntiin menee yleensä 3 tuntia: superohuet raidat + vaikutusaika + hiusten föönaus ovat aina yhtä hauskaa. Yleensä mun päätä kuivaa kaksi kampaajaa ja olo on kuin superjulkkiksella, heh. Hintaa projektille on myös tullut jonkin verran eli satanen ei tule riittämään, mikäli näin suurta muutosta toivotaan. Kannattaa varautua ja panostaa myös hoitotuotteisiin, maksaa erikseen mahdollisista tehohoidoista ja pyytää niitä mikäli koet itsekin että hius on päässyt kuivumaan.

Olen itse käynyt tekemässä projektini Vaasassa Salon FLOW:ssa Hildalla. Tämä ei ole millään lailla maksettu mainos, mutta lämmin suositus niille jotka suunnittelevat vastaavaa. 🙂

jessica

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 10
Tykkää jutusta