SEKSUAALINEN HÄIRINTÄ – PLASTIIKKAKIRURGIA

Kirjoitin viime kuussa kattavan tekstin plastiikkakirurgisista toimenpiteistä. Tekstissä mainitsin mm. vatsan arpien epäonnistuneesta korjausleikkauksesta ja siitä, etten enää koskaan nähnyt kyseisen operaation suorittanutta kirurgia. Asioita on selvinnyt ja olen kerta kaikkisen raivoissani — Leikkaava plastiikkakirurgi ei ollut ainoastaan ammattitaidollisesti epäpätevä vaan jotain muutakin…

Kyseinen plastiikkakirurgi on ahdistellut potilaitaan seksuaalisesti, järkyttävillä tavoilla useaan otteeseen. Minut hän leikkasi vuonna 2013 ja sitä ennen oltiin tehty valituksia vuosina 2003, 2005, 2010 ja 2011. Kirurgi oli saanut jatkaa työssään yli 10 vuotta siitäkin huolimatta, että hän on ahdistellut mm. 17-vuotiasta tyttöä gynegologisessa tutkimuksessa ja seksuaalisesti hyväksikäyttänyt nukutuksessa ollutta potilasta. Ajatus siitä, että nukutuksessa olevalle tehdään erittäin kuvottavia asioita saa mun raivo-käyrät niin korkealle etten pysty sanoin kuvailemaan. Teot ovat olleet toistuvia ja potilaiden turvallisuus on ollut vaakalaudalla vähintäänkin psyykkisesti. Kirurgilla on vielä tänä päivänäkin luvat harjoittaa ammattiaan ja niin hän myös tekee.

Lisätietoa tapauksista voit lukea TÄÄLTÄ

Mä en missään vaiheessa itse pyytänyt korjausleikkausta vatsaani vaan kyseisen plastiikkakirurgin kollegat suosittelivat sitä mulle ”haettaisko me plastiikkakirurgikin paikalle niin hän voisi katsoa noita vatsan arpia?”. Siitä huolimatta, että aivan varmasti nämä tapahtumat oli kaikkien tiedossa. Olin parikymppinen työttö ja mut jätettiin huoneeseen kahdestaan tämän tyypin kanssa ja hänen annettiin leikata mut. Ilmeisesti muut uhrit ovat olleet juurikin tätä ikäluokkaa edustavia. Toivon syvästi, että hän ei ole käynyt katsomassa mua yksin missään vaiheessa kun olen nukkunut mutta joka tapauksessa näin jälkeenpäinkin mua ahdistaa. Ei voi edes lääkäriin luottaa.

Plastiikkakirurgi on ainoastaan saanut Valviralta valituksia, jotka hallinto-oikeus on kumonnut myöhemmin. On kuulemma yleistä, että seksuaalisesta häirinnästä tuomitut terveydenhuollon ammattilaiset saavat jatkaa työssään ja niin myös tässä tapauksessa. Kun lukee tämän plastiikkakirurgin selityksiä niin kyseessä taitaa olla aikamoinen manipuloiva hirviö. Kyseinen lääkäri on saanut potkut käsittääkseni kahdesta paikasta, mutta saa edelleen jatkaa toimintaansa. Tästä tekstiä poistettu.

Mua etoo ajatus siitä, että tällasia henkilöitä puolustetaan ja oikeudessa asioista yritetään löytää kaikki mahdolliset porsaanreiät, jotta totuutta saatais vääristettyä. Seksuaalinen häirintä ja hyväksikäyttö, sen aivan kaikissa muodoissa, menee mun moraalissa niin vakaviin rikoksiin että tuomiot saisivat olla tuntuvia. Aina. Erityisen törkeitä näistä tapauksista tekee lääkärin ja potilaan suhde ja se, että potilaat ovat olleet ikään kuin puolustuskyvyttömiä. On surullista, että tällaisia henkilöitä jotka pääsevät aina selitelyllä luikertelemaan vastuusta päätyy näin merkittäviin työtehtäviin.

jessica

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 18
Tykkää jutusta