JUHANNUS JA DIEETTI? – DIEETTI VKO5

Kulunut viikko saa multa arvosanaksi 4/5, koska mikään ei ole täydellistä. 😉 Sen verran hyvin on silti mennyt, että mitään varsinaista valittamista ei ole ja yleinen fiilis on erittäin hyvä. Tällä viikolla ei ole ollut mitään haasteita ruoan kanssa, nälän kanssa tai mielitekojen kanssa. Eikä myöskään jaksamisen tai edes kiinnostuksen kanssa. Aina ei huvita, mutta tällä viikolla on huvittanut.

Lue myös aiemmat dieettikuulumiset

DIEETTI VKO4

DIEETTI VKO3

DIEETTI VKO2

DIEETTI VKO1

Alkuviikko meni ihan kotona Vaasassa, töitä ja treenejä tehden. Varasin meille junaliput Helsinkiin kolmen viikon päähän, enkä malta odottaa tapaamista valmentajan kanssa. Saan siitä aina niin paljon hyvää energiaa, että nyt on todellakin mitä odottaan. Etenkin, kun vihdoin koen tehneeni hyvää muutosta niin on kiva päästä näyttämään työn tulos ihan paikan päälle. Mä oon muutenkin ehdottomasti enemmän face-to-face -ihminen kuin virtuaalisesti toimiva kone. Valmennusjutut on vielä erityistärkeä asia, jossa en vaan luota pelkkään sähköiseen kommunikointiin. En asiakkaana tai valmentajana. Ihan ihmisen ilmeistä ja eleistä lähtien lähikohtaaminen on tärkeää ja siinä saa kertalaakista asiat selväksi, ilman sitä viestihelvettiä ja odottelua. Sähköinen kommunikointi on valmennuksen tukena, mutta olen ottanut matkustuskustannukset huomioon jo tähän lähtiessäni.

Viikko on tuntunut pitkältä, mikä ei tässä kohtaa ole huono asia koska pidin itsekin kolme vapaapäivää. Torstaina tein vielä töitä ennen kuin lähdettiin ajamaan Uuteenkaupunkiin, mutta muuten on tullut rentouduttua (vihdoin). Viikonlopulle jäi useampi treeni tehtäväksi, mutta täällä on erinomaiset puitteet ja mikä sen kivempaa kuin päästä treenaamaan lähes tyhjälle salille. Aivan huippua. Lauantaina tuntui, että loukkasin takareiden jalkatreenissä ja vaihdoin sitten vähän lennosta treenattavaa lihasta ettei jalan tilanne pahene. Nyt ei tunnu mitään kipua, joten säikähdyksellä selvittiin. Kun treenaa ”uusilla” laitteilla niin ei aina tiedä miten painavia painopakat mahtavat olla ja niin kävi mullekin. Menin reisikoukistus maaten -laitteeseen ja laitoin sopivalta näyttävän painon, mutta kappas vaan kun pakka olikin raskas. Täydestä venytyksestä, kun lähtee koukistelemaan aivan liian raskaalla kuormalla niin näinhän siinä helposti käy. Täytyy olla jatkossa varovaisempi.

Tälle viikolle on tullut matkustamista ja olosuhteiden muutoksia, mutta eipä ne enää juurikaan vaikuta kuten joskus aikaisemmin ( matkustusnesteet on ehkä hauskin ilmiö ikinä 😀 ). Ollaan niin paljon reissattu tätä väliä, että ihan suht iisisti se menee vaikka autossa saa istuakin. Pidin matkustuspäivän lepopäivänä ja kävin hakemassa kaupan salaattibaarista hyvän salaattipohjan, ettei tarvinnut ostaa kotiin enää kaikkia salaattitarpeita. Lisäsin itse salaattiin lohta, avokadoa, paistoin vihreitä papuja ja keitin perunaa. Tuli aivan törkeen hyvä setti ja oli helppo roudata annos siinä isossa pahviastiassa, minkä voi heittää syömisen jälkeen suoraan roskiin. Muutenkin viikonloppuna on ollut erityisen hyvät pöperöt, kun on saanut laittaa grillissä lihaa ja kasviksia. Meillä ei ole grilliä itsellä, joten täähän on todellista luksusta!

Juhannus ja dieetti, miten se onnistuu? Mun kohdalla ja tässä hetkessä erittäin hyvin. Ollaan oltu koko juhannus Juuson vanhempien luona Uudessakaupungissa ja täällä ei tarvitse koskaan selittää mitään kenellekään. Omien ruokien syöminen, ruokavaa’an käyttäminen, treenaaminen, treenijuomien sekottaminen tai mikä tahansa muu, ei aiheuta kenessäkään kysymyksiä. Enkä mä ole muutenkaan koskaan selitellyt omia valintojani tai kokenut edes tarvetta sille. Toki hyvät käytöstavat täytyy muistaa ja, kun mentiin grillaamaan isommalla porukalla niin mainitsin grillijuhlien järjestäjille että mä syön tänään näin tästä syystä. Asia ok. Kun täällä sanotaan, että Jessica on menossa kisoihin niin asia on loppuunkäsitelty – Tiedetään mitä se tarkoittaa, millaista sitoutumista se mahdollisesti vaatii. Ainakin mä haluan olla sitoutunut ja tehdä työni hyvin jo tässä vaiheessa, kun on vielä mahdollista saada muutoksia aikaan. Kuten sanottu, pelkkä laihduttaminen ei motivoi mua ja tämän käynnissäolevan jakson aikana tavoitteena on hyödyntää itsestäni kaikki mahdollinen urheilija-potentiaali, kasvattaa sitä ja vahvistua fyysisen puolen lisäksi myös henkisesti. Hyvin menee ainakin toistaiseksi.

Tiedän, että moni kokee olevansa ymmärrystä vailla etenkin silloin jos haluaa treenata tosissaan ja syödä sitä tukevasti ilman mitään kilpailutavoitetta. Se aiheuttaa ihmetystä, etenkin työpaikoilla, ja tulee olo että kaikki omat valinnat täytyy selittää. Mä oon itse vastannut aina kysymyksiin asiallisesti, kun niitä on ilmaantunut mutta en selittele. Se on mun oma asia mitä syön ja teen, aivan kuten muakaan ei kiinnosta muiden syömiset. En ikinä kommentoisi toisen ruokaa, ellei kyseinen henkilö multa mielipidettäni pyydä. Tietysti se että sanot kilpailevasi lajissa joka vaatii myös jossain määrin eväiden tarkastelua ymmärretään yleensä paremmin. Kun taas, jos sanot syöväsi niin tai näin pudottaaksesi painoa tai koska haluat muutosta kehonkoostumukseesi yms. niin yleensä et saa muuta kuin tuhat mahtavaa neuvoa tai moitetta. Mun mielestä kukaan ei ole oikeutettu antamaan palautetta toisen syömisistä, mikä on aika henkilökohtainen asia, oli se sitten jonkun mielestä liian terveellistä, yksipuolista, epäterveellistä tai muuten vaan vääränlaista. Oon ollut itse työpaikoissa, joissa jokaisen ruoasta on etsitty kaiken maailman virheet ihan väristä ja ulkonäöstä hintaan asti. Kukin syö mitä tykkää ja silloin kuin tykkää. Kahvitauolla pulla, patukka, energiajuoma tai banaani ovat sallittuja, mutta auta armias jos syöt 15 minuutin aikana kokonaisen aterian niin johan riemu repeää.

Ensi viikolla jatkan vielä samaan malliin ja sen jälkeen tulee kevennys. Jos jotain täytyy parantaa ensi viikolle niin koitan saada vähän pidennettyä yöunia. Mä nukun aika vähän ja oon tottunut heräämään aikaisin, että saan jotain oikeasti tehtyäkin, mutta viime aikoina nukkumaanmeno on myöhästynyt. 7-8h unet on mulle hyvä, mutta 6h ei riitä ja sen tuntee olossa.

jessica

6 vastausta artikkeliin “JUHANNUS JA DIEETTI? – DIEETTI VKO5”

 1. Mua ärsyttää ihan sikana kun töissä aina joku tulee tiirailemaan syömisiäni ja moni kokee että oikeutettua kommentoida mun ruokia, koska oon treenaan paljon ja mulla on vielä erikoisruokavalio ja monet sen tietää. Aina tulee joku kommentoimaan että ”Ai sä syöt tollasta ja miten sä jaksat tota samaa syödä tuleeko nyt hyvin proteiinia ni jaksaa salilla” jne jne, mua vaan ärsyttää ylipäätään että pitää kenenkään syömisiä tuijotella tai kommentoida. Mä en ikinä kommentoi kenenkään ruokaa muuta kuin esim Oi näyttääpä herkulliselta tms, enkä todellakaan tuomitse muiden herkutteluja tai muuta. Mulla on jotenkin ehkä traumatkin siitä että oon lapsesta asti syönyt paljon ja en tykkää siitä että kauhistellaan kuinka paljon tai usein syön. Etenkään siis ihmisten toimesta jotka eivät yhtään mitään näistä asioista tiedä.
  Tuntuu että moni myös kokee tarvetta selitellä mulle tai muille kaltaisilleni jos vaikka ottaa pullan tms että ”eihän mun pitäis”, vaikka mun mielestä on ihan tervettä syömiskäyttäytymistä että voi välillä ottaa töissä palan pullaa kahvin kanssa jos sitä on tarjolla ja itsekin ottaisin jos vatsani sen kestäisi ja en olisi esim dieetillä.

  • Hyvin tiivistetty ja uskon, että löytyy monia joilla on ihan samat fiilikset ja kokemukset!

  • Juuso on kisannut viimeksi vuonna 2014, mutta ei ole suunnitellut kisoja ainakaan lähitulevaisuuteen. Katsotaan, jos mieli muuttuu vielä. 🙂

 2. Itse kärsin siitä kun töissä kysellään ja katsellaan mun eväitä naama rytysä ”mitä toi on?” ”Onks toi ees hyvää”. Aina kommentoidaan jotain, aina! En minäkään kaikkia mielipiteitä kerro ääneen! Esim kuka syö viinerin aamupalaksi?!
  Toisten mielipiteet eivät saisi vaikutttaa mutta alkaa silti kyllästyttään 😀

  • Kuulostaa tutulta! 😀 En tajua, miten ihmiset jaksaa käyttää niin paljon omaa energiaa muiden syömisten tarkkailuun…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 13
Tykkää jutusta