IKUISET 50g RIISIANNOKSET – DIEETTI VKO1

Lupasin itselleni, että kirjoittelen jokaisesta dieettiviikosta yhteenvedon ja nyt olisi ensimmäisen vuoro. Mitään ihmeellistä tässä ei ole tapahtunut, kun homma alkoi lepoviikolla mutta eiköhän tästäkin muutaman kappaleen saa raapustettua.

Menneen viikon aikana oon pyöritellyt kahta erilaista ruokavaliota, joissa makrot vaihtelevat. Ensi viikolla jatketaan samalla systeemillä, mutta molempien ruokavalioiden kalorit nousevat – idean pysyessä silti samana. Kaloreita on näin ollen ensi viikosta alkaen reilummin, mitä olen tähän asti syönyt mutta tällä hetkellä tuntuu vähän kuin heittäisi bensaa liekkeihin kun syö. Ainakin mun lähtötilanteeseen verrattuna. Ylimääräiset herkuttelut nostaa niitä viikon keskiarvokaloreita äkkiä aika tavalla ja nyt kun niitä ei tule, voi hyvin nostella sitä oikean ruoan määrää ja silti dieetti menee eteenpäin. Ihan kenen tahansa laihduttajan olisi hyvä muistaa tämä, oli sitten kisaaja tai ei. Eikä se tietenkään mikään optimaalitilanne ole, että pitää kunnon ruoan määrän alempana, että jää herkuille enemmän tilaa! En olisi koskaan, ikinä, milloinkaan voinut kuvitella olevani itse tällaisessa tilanteessa etten liho kaikesta mitä suuhuni laitan. Uskon ilman muuta, että tämä dieetti rullaa oikein hyvin korkeammilla kaloreilla ja olen niin ikionnellinen siitä että ravinnon määrään kiinnitetään kohdallani huomiota.

Näitä viikon aikana kierrätettäviä, aika voimakkaastikin toisistaan poikkeavia ruokavalioita olen noudattanut sellaiset 9kk (tarkasti) ja todennut sen aivan heittämällä parhaimmaksi tyyliksi mulle. Tuona aikana olen saanut nostettua hyvin viikkokaloreita ja saanut ennen kaikkea kropan rullaamaan, paino on tullut kuin itsestään alas sellaisen seitsemän kiloa jne. Täytyy vaan asennoitua siihen, että joka aamu ei välttämättä saa sitä isoa puurokulhoa tai mistä kukin nyt tykkääkin. Lautaselle kaipaa yleensä sitä mitä siinä vähiten on: kun on vähän hiilaria niin haluaa sitä ja, kun on vähän lihaa tai rasvaa niin kaipaa taas sitä. Makrovaihteluissa ateriat ovat erilaisia päivästä riippuen, eikä lautasella ehkä ole aina kaikkea mitä haluaisi. Toimiva tapa, mutta vaatii noudattajaltaan päättäväisyyttä.

Oon jauhanut tästä varmaan jo ihan liian monta kertaa, mutta yhä edelleen haluan korostaa sitä miten tärkeää olis saada nostettua omaa syömisen määrää. Uskon, että aivan liian monen tulee syötyä niitä samoja 50g riisiannoksia monta vuotta putkeen ja elettyä alle 2000 kalorilla, vaikka treeniä tulee viikkoon suuri määrä. Puhun siis nyt urheilevista ihmisistä. Ruokamääriä ei tarvitse nostaa kertalaakista puolella vaan voi tehdä pieniä nostoja, joita hädin tuskin edes huomaa viikkotasolla mutta puolen vuoden kuluttua muutos on jo suuri. Siitä on niin valtavasti hyötyä aineenvaihdunnalle, kehitykselle, palautumiselle ja omalle mielellekin! Näistä pienistä riisiannoksista puheenollen voin antaa esimerkin omasta elämästä. Mä söin pitkään juurikin näitä 50g settejä, kunnes niitä on alettu systemaattisesti nostaa ja nyt on päivässä 3 x 90g annokset.

Lepoviikko ei ole tuottanut mitään haasteita ja oikeastaan vaan kiva, kun on enemmän aikaa tehdä töitä ja muita juttuja. Jos joku vaan mulle sanoo, että nyt lepään tietyn ajan niin kyllä mä sen teen. Itse sitä usein vähän yliarvioi omat kykynsä ja jaksamisen, eikä mun tule tällaisia täysiä lepojaksoja kyllä pidettyä jos itse päätän siitä mitä teen. Kevennettyjä treenejä ja tietysti viikon aikana normaalisti lepopäivät pidän aina. Täytyy taas sanoa, että teki keholle ihan hiton hyvää olla pois salilta. Huomenna aloitan sitten viikkoni jalkatreenillä ja mukaan tulee myös aerobiset harjoitukset. En oo pitkään aikaan ollut näin fiiliksissä ja kyllä jokainen vaan tarvitsee sitä tavoitteellisuutta jossain määrin.

Tän viikon hyötyihin menee ehdottomasti myös motivaation nousu. Tosi hyvä idea muutenkin aloittaa dieetti ihan kevyesti ja lisätä sitten pikkuhiljaa työn määrää. Ensimmäisellä viikolla ei ole muuta tarvinnut, kuin tehdä ruokaa ja on ollut aikaa miettiä tätä omaa tavoitetta. Olen toki tutustunut Bikini Fitnessiin lajina, mutta kyllähän se vaatii myös jollain tasolla asennemuutosta että osaa esiintyä lajin vaatimusten mukaisesti. Eli ei muuta, kun tutorialit youtubesta pyörimään ja korkkarit jalkaan niin hyvä siitä tulee. Tässä lajissa, jos jossain voi todella sanoa että esiintymiseen ei voi liikaa panostaa.

jessica

11 vastausta artikkeliin “IKUISET 50g RIISIANNOKSET – DIEETTI VKO1”

 1. Hei! Loistava postaus!
  Syötkö 3x90g riisi satsien lisäksi muita hiilareita? Kuten kaurapuuroa?
  Itse elelen 2×50-60g kaurapuuro (aamu ja ennen treeniä) ja 2x 40-50g riisi tai pasta (lounaalla ja päivällisellä) sitten vielä treenin jälkeen balauttava banaani ja aamupäivän välipalana on 1x leipä
  treenaan 4-5x viikossa ja kaloreita tulee n. 2100.

  • Joo syön kyllä muutakin hiilaria päivän aikana. Juurikin kaurahiutaleita ja banaania. 🙂

   Ei kuulosta mitenkään huonolta sun syöminen, mutta kyllä sitä varmasti voisi jossain vaiheessa vähän nostellakin. Tsemppiä treeneihin!

  • Mä oon niinkin pitkä, kuin huomat 155cm eli lyhyimmässä sarjassa kisaan (-160cm). 🙂

 2. aika kova setti ainakin itselleni olisi tuo 90g joka pvä. Stressaako sua makro/kalorivaihtelut viikottain kun joutuu laskemaan ja punnitsemaan? mitä riisiä käytät? syötkö perunaa bataattia mikä määrä vastaisi esim 50g riisiä? itse syön aamu ja iltapalalla 60 g kaura tai tattarihiutaleita puurona, lounaalla 50g riisiä kvinoaa tai kauraa tai 200 bataattia ja päivällisellä sama setti treenaan pari tuntia per pvä + tunti aerobista. muita hiilareita ei tule kun marjat 200g 1hedelmä ja kilo kasviksia

  • Ei stressaa lainkaan. Niin kauan on kuitenkin tullut punnittua ja laskettua, se on myös mun työ ja menee ihan rutiinilla. 🙂
   Käytän jasmin- tai basmatiriisiä.

   Syön kyllä bataattia ja/tai perunaa välillä riisin tilalta, mutta tuon 90g riisin sijaan saa aika tavalla syödä pottuja.
   50g riisin voi korvata 300g perunaa tai 250g bataattia.

 3. Itsekin söin hyvin pitkään 50g riisiä lounaalla sekä päivällisellä. Aamuisin tuli 40-50g kaurahiutaleita ja illalla vain pari riisikakkua ja about 200g parsakaalia. Palkkarissa ja välipalassa tuli lisäksi banaani. Aika pienillä kaloreillakin eleltiin sillon, muistaakseni n. 2000 ja olin sillon mukamas massakaudella 😀 No, eipä siinä vuodessa sitten mitään kehitystä tullutkaan eli nyt kaikki naiset siellä ihan rohkeasti vain syömään jos sitä lihasta oikeasti haluaa!

  Nyt syön 2400 kcal päivittäin, joskus jopa 3000 esim. jalkapäivinä, jolloin esim. yhtenä tai parina muuna päivänä saattaa tulla vähemmän kaloreita (esim. 2000-2100) 🙂 Itse syön riisiä 2x80g eikä kyllä tunnu yhtään vaikeelta, haha 😀 Monesti syön siihen päälle vielä esim. leivän. Keho kyllä tottuu kun kaloreita alkaa pikku hiljaa lisäilemään. Aamupalalla on 70g kaurahiutaleita ja banaania, illalla 50-70g kaurahiutaleita, riippuen millonka on treeni ja miten oon syönyt päivän mittaan. Välipalaa syön joskus… syön kuitenkin mieluummin 4 isoa ateriaa, kuin 5-6 säälittävän pientä ateriaa. Treeniä on tullut 3 vuoden ajan ja tulee edelleenkin sellaset 4-5 viikkoon. ”Pakkoaerobiset” lopetin joku pari kuukautta sitten.

  Tsemppiä dieettiin! 8)

  • Niin ja hei! Jos joistakin teistä 80-90g riisiä kuulostaa paljolta, niin aivan varmasti sama määrä ruokaa tulee kun menette ravintolaan/buffettiin syömään, tai kun santsaatte kotiruokaa, tai kun vedätte lauantaimätöt pizzojen, karkkien ja sipsien merkeissä 😉

   • Kyllä! Riisiä on mun mielestä helppo syödä suuriakin määriä. Eikä aiheuta minkäänlaisia vatsaongelmia tms.

  • Tää kuulostaa juuri siltä perus-treenaavan tytön ruokavaliolta. Eikä siinä mitään, jos siitä uskalletaan aika ripeeseenkin tahtiin hypätä ylöspäin. Näin aineenvaihdunta pidetään vauhdissa! Ihan huikea ruokavalio sulla käytössä, eikös vaan ole kivempi syödä kunnolla? Tsemppiä treeneihin sulle!

   • Kiitos! Mahtavaa että teen vihdoin jotain oikein ruokapuolella😊 ja kiitos tsempeistä, samoin sulle!☺💪

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 23
Tykkää jutusta