Fitness Classic 2017

Viikonloppuna oli fitnesskansan juhlaa, kun Helsingissä järjestettiin kevään kisat. Harmitti, ettei lähdetty paikan päälle katsomaan, mutta koko reissun hinta tuntui vaan liian suolaiselta. Syksyllä ehkä sitten uusi yritys!

Joka tapauksessa kisoja tuli seurattua aktiivisesti kotoa käsin ja päivitettyä kaikkia mahdollisia sosiaalisia medioita sekunnin välein. Sen lisäksi, että kisat nostattavat motivaatiotasot tappiin niin ne herättävät paljon ajatuksia noin muutenkin. Ajattelin kirjoitella tällaisen amatöörin lyhytanalyysin kisoista. En ole tuomari ja nämä ovat mielipideasioita, mutta tässä tulee oma näkemykseni.

Puhuinkin jo tänään snäpissä siitä, että mielestäni naisten lajeissa korostetaan koko ajan enemmän ja enemmän yleistä kauneutta, lookkia ja esiintymistä. Sitä, millaisen vaikutelman kisaaja antaa kun astuu lavalle. Täytyy olla säkennöivä! Se, että stressataan puuttuvaa takaolkapäätä tai hauiksen huippua ei ole merkityksellistä tällä tasolla – jos millään tasolla. Asiat tärkeysjärjestykseen ja kisoja ajatellen kokonaisuus ratkaisee. Ei yksi lihasryhmä.

Treenaamiseen ja oikein syömiseen panostetaan paljon ja kisoihin menee tonni tolkulla rahaa, mutta esiintyminen ja lookki ovat liian usein sinne päin. Tiedän kokemuksesta miten raskasta esiintymistä on harjoitella dieetillä ja miten vastenmielistä se on dieetin ulkopuolella, mutta sijoitukseen se vaikuttaa aivan varmasti miten siellä esiintyy. En suosittele laiminlyömään harjoittelua. On ikävää, jos kovan työn tulos jää näyttämättä koska asennot ja lookki hakee. Myös oman harjoittelunsa videokuvaaminen on erittäin opettavaista ja koreografia voisi olla hyvä suunnitella yhdessä valmentajan kanssa. Osaavalla valmentajalla täytyy todellakin olla antaa apuja poseeraukseen ja esiintymiseen! Se on niin iso osa lajia, että jos siihen ei saa laadukasta apua niin valmennuksen hinnasta voi raapaista osan pois.

Kuva Bodymag.fi, kuvaja Tommi Mankki.
Tässä toinen oikealta tosi kaunis lookki.


Kuva Bodymag.fi, kuvaja Tommi Mankki.
Voittaja Emmi. Kaunis ja hillitty lookki, sekä kaikin puolin nätti fysiikka. Esiintymistä käsittääkseni harjoitellut todella paljon ja huima kehitys muutenkin viime kisoista.

Bikini Fitness

Lajista yritetään koko ajan tehdä vakavastiotettavampaa ja siinä on onnistuttukin hyvin. Tietyllä tapaa seksikkyyttä tihkuva laji vaatii lookin, joka tasapainottaa kokonaisuutta. Jos kisaaja ylikorostaa seksikkyyttä lähes valkoiseksi blondatuilla korkkiruuvikiharoilla, vaaleanpunaisilla bikineillä ja tissien triplatoppauksilla niin lopputulos ei ole elegantti vaan pahimmassa tapauksessa tökerö. Maanläheiset värit ja selkeät linjat ovat avainasemassa – sekä tukassa että bikineissä. Tosi harvalle sopii metallivärit, puhumattakaan valkoisesta ja niiden osalta miettisin muutaman kerran. Massasta voi erottua monella tapaa.

Esiintyminen saisi mun mielestä olla tyylikästä, ei hilpeetä ja yliampuvaa käsien vispausta ja silmäniskuja. Raja on häilyvä, mutta aika selkeä kuitenkin. Keimaileva esiintyminen kuuluu lajiin, mutta kaikki aikuusviihteen puolelle menevä ei ainakaan omaa silmää miellytä ja oikeastaan vaan laskee pisteitä. Juurikin nämä silmäniskut tai jopa huulten lipominen kielellä, pakaroiden koskettelu yms. Kiitos ei.

Kuva Bodymag.fi, kuvaja Tommi Mankki.
Toimii!

Kuva Bodymag.fi, kuvaja Tommi Mankki.

Body Fitness

Sama sana maanläheisistä väreistä. Tumman punainen/sininen/violetti/vihreä, hiuksissa kevyt laine tai suora. Babyblue ja pink eivät sovi lavalle. Anteeksi rajuista mielipiteistä, mutta tätä mieltä olen. Huulimeikin kanssa suosisin ehdottomasti punaisen sävyjä sillä nude-meikki huulilla tekee oikeasti huuleettoman näköiseksi. Aivan, kuten liian eteenpäin työntyvät tekoripset sulkevat silmän, kun pupillia ei näy ja näyttää taas hassulta.

Bodyssa on ihan yhtä lailla tärkeetä kauneus ja säihke kisaajassa. Itse en suosisi tukkaa laitettavaksi kiinni, vaikka osalle se ihan sopiikin. Bodyssa, kun useimmiten lihasta on enemmän ja kroppa on tietyllä tapaa karskimman näköinen niin tasapainoittaisin sitä kasvojen ja hiusten osalta. Tukka auki, ei lettejä tai hääkampauksia, ei hiuskoruja tai sivukaljuja ja viimeistelty meikki. Kauhallinen naisellisuutta kireeseen ja lihaksikkaaseen kokonaisuuteen, mutta hyvällä maulla.


Kuva Bodymag.fi, kuvaja Tommi Mankki.

Asennot on Bodyssa ihan hemmetin tärkeitä. Hartiat alas, sormet rennoiksi ja vatsa sisään sivuasennossa. Liikkuvuutta täytyy olla, että saa kierrettyä yläkroppaa sivuasentoihin vaivattoman näköisesti. Asennosta toiseen vaihtaminen täytyy sujua sulavasti ja loksahtaa kerralla kuntoon. Ei hartioiden nostamista tai perhos-efektejä. Kukaan ei näytä lihaksikkaammalta nostamalla hartioita korviin.

Bikinien alaosan sivut TÄYTYY vetää ylös! Tosi yksinkertainen tapa parantaa omaa fysiikkaa ja se täytyy huomioida jo bikinien suunnitteluvaiheessa, että sivuissa on tarpeeksi materiaalia. Myös takaosan leikkaus on tärkeä, että peittää tarpeeksi mutta ei ole mallia vaippa. Bodyssa tissien tyrkyttäminen on mautonta (note to myself) ja implantit olisi suotavaa laittaa piiloon –> tarpeeksi iso kuppi. Tämäkin on sellainen todella pahasti silmäänpistävä juttu, mikä nyt ei vaan sovi lavalle. Pääsääntöisesti pienirintaisuus on kyllä vaan plussaa tässä lajissa, ellei niitä kannuja saa laitettua nätisti piiloon.


Kuva Bodymag.fi, kuvaja Tommi Mankki.
Koko kisan paras sivuasento. Luoja!


Kuva Bodymag.fi, kuvaja Tommi Mankki.
Lyhyen sarjan voittaja. Tosi makee malli! Junnukisaaja, huh.

jessica

2 vastausta artikkeliin “Fitness Classic 2017”

  1. Word! Joitakin biksukisaajia on yksinkertaisesti vaivaannuttavaa seurata, kun keimailu ja itsensä vääntely menee aivan överiksi. Sanoisin että joillakin esiintyminen oli jo korostetun seksuaalista.

    Hyvää analyysia sulta, tällaiset näkökulmapostaukset on mielenkiintoisia!

  2. Mietin aina kans tätä, että MIKSI edelleen näkee näitä ihmeellisiä korkkiruuvi/tupeerauskasa/hääkampaus lookkeja koska ne ei vaan toimi?! Myös liukuvärjätty tukka on ehdoton nou – joskus kisaaja saattaa näyttää kaljulta.

    Myöskin barbie-look joka tuntuu yleistyvän ei kyllä sovi kellekään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 17
Tykkää jutusta