ANNOSTEN KALORIT KUVINA

Multa pyydettiin ruoka-aiheista postausta, josta kävis ilmi miltä tietty kalorimäärä näyttää lautasella. Mä saatan usein puhua ja kirjoittaa kaloreista sekä makroista, enkä aina muista että lukijoissa on varmasti myös niitä joille nämä asiat eivät sano juuri mitään vaikka aiheesta ollaankin kiinnostuneita. En mäkään vielä joitain vuosia sitten ajatellut näitä sen enempää, mutta nykyään ei ole päivää ilman laskinta, exceliä ja numeroiden pyörittämistä. En mä nyt omia kaloreitani mieti yhtään sen enempää, mutta työ kuitenkin pyörii pitkälti näiden asiaoiden ympärillä.

Mutta anyway, mennään asiaan. Syön päivässä 5 ateriaa ja lisäksi tulee treenijuomia 0-650 kalorin edestä. Riippuen päivästä. Treenijuomat sisältävät aminohappoja, hiilihydraattia ja hydrolisoitua proteiinia. Varoitan välipalojen ystäviä siitä, että mä en syö minkäänlaisia välipaloja vaan pelkkiä lämpimiä aterioita, aamupalan ja iltapalan, joten välipalavinkkejä multa tuskin tullaan saamaan. Laitan tähän postaukseen kuvina viikon aikana syömiäni aterioita, eli kaikkia näitä en syö saman päivän aikana. Mun syöminen on hyvinkin vaihtelevaista sen mukaan, miten treenit menee minäkin päivänä eli kulutus ja energiansaanti kulkevat käsi kädessä. Iltapalaksi syön aina munakkaan, mutta sitä ei ole tullut jostain syystä koskaan kuvattua. Ei mikään järin kuvauksellinen annos.

Tuplatreeneistä täytyy vielä muuten sen verran sanoa, että niitähän on tietysti paljon järkevämpi tehdä silloin kun ruokaa on paljon ja palautuminen senkin puolesta parempaa. Eli, kuten minä teen nyt. Eikä silloin, kun ollaan jossain dieetin kituvaiheessa ja sitä käytetään ainoastaan kulutuksen lisäämisenä. Salitreenin tarkoituksena on kehittää lihasta ja muokata kehoa, mikä saattaa aina välillä unohtua. Tarkoitus on kehittyä ja tuplatreenit ovat siihen hyvä tehokeino, hetkellisesti käytettynä.

640 kaloria

Aamupalassa on niin paljon kaurahiutaleita, että niitä en saisi ikipäivänä puuroksi tehtynä alas. Enkä pidä puurosta muutenkaan. Eli paistan tai laitan uunissa tällaisen lätyn ja siinä ei ole mitään salaisia ainesosia, kaurahiutaleita, banaania, valkuaista ja kanelia.

 

5 seuraavaa kuvaa n.400 kaloria

Lohta tulee syötyä yleensä 2-4 kertaa viikon aikana ja kasvikset vapaalla kädellä – joskus enemmän ja joskus vähemmän. Yleensä nälästä riippuen. 😀

 

n. 550 kaloria

Riisi on mun pääasiallinen hiilihydraatinlähde ja valkoisesta riisitä on tullut jo niin paljon kysymyksiä, että selvennetään sen tarkoitusta. Ensinäkin se on HYVÄÄ ja tumma riisi on PAHAA. Valkoinen riisi imeytyy erittäin hyvin ja esimerkiksi pasta-annoksen, peruna-annoksen tai tumman riisi-annoksen jälkeen en menisi treenaaman ihan äkkiä. Eli valkoinen riisi on ehdottomasti treenaajan kaveri. Treenin jälkeen saatan syödä perunaa/bataattia, mutta määrä on niin järkyttävä että usein päädyn riisiin tässäkin. Riisin hiilihydraattipitoisuus on yli 5-kertainen esim. bataattiin nähden eli saadakseen saman määrän hiilihydraattia on pottuja tai bataattia syötävä massallisesti todella paljon.

Mulla ei oo koko valmennusurani aikana ollut yhtäkään asiakasta, joka ei olisi voinut valkoista riisiä syödä. Pelko sen, yleensä lihottavasta vaikutuksesta, on kaikkea muuta kuin tarpeellinen. Se ei lihota tai millään tavalla estä laihtumista. Oletus, että painonpudottajan tulisi syödä hiilihydraatinlähteinä ainoastaan ruisleipää ja täysjyväpastaa on tullut todistettua monta kertaa vääräksi.

390 kaloria, ilman proteiineja (eivät ole kuvassa)

Riisikakkuja syön joskus lisukkeena tai reissueväänä ja aina kaduttaa, että miksen keittänyt oikeeta riisiä koko määrän edestä.

Syön siis hyvin pitkälti oikeeta ruokaa, jonka pystyn valmistamaan itse. Mikään pyhimys en ole ja esimerkiksi pepsi maxia ja kahvia maidolla tulee juotua, mutta ruoan haluan syödä haarukalla. Maitotuotteita syön aniharvoin ja vaikka mulla on hyvä vatsa niin ne vaikuttaa aivan TODELLA paljon vatsan toimintaan. Mutta sehän ei selviä muutoin, kuin olemalla pitemmän aikaa ilman niin huomaa radikaalin muutoksen. Ei se viikossa vielä tunnu.

Jokaisella aterialla ei tarvitse olla prosentuallisesti samanlainen jako hiilihydraatin, proteiinin ja rasvan suhteen. Kuten näistäkin kuvista näkee niin osa annoksista on huomattavasti enemmän hiilihydraattipainoitteisia ja osa taas rasvapainoitteisempia. Proteiinit säilyvät aina jokaisella aterialla. Esimerkiksi pelkkä banaani tai omena ei ole järkevä ateria/väliapala. Aterialla tulee olla myös selvä proteiininlähde.

jessica

8 vastausta artikkeliin “ANNOSTEN KALORIT KUVINA”

 1. Laadukkaat selkeät kuvat ja herkullisen näköisiä. Kiinnostaisi kyllä tietää paljonko kaurahiutaleita aamupalalla on jos et puuroksi saa tehtyä? Kun sanoit että perunamäärä olisi järkyttävä riisin sijasta paljonko se noin olisi? Lohi on saanut turhan ”rasvaisen” huonon maineen mielestäni kelpo kala-ja proteiininlähde.

  • Kiitos! 🙂 Kaurahiutaleissa puhutaan 3-numeroisesta summasta eli kattilallinen puuroa. Heh, ei kiitos.
   Sanotaan, että jos söisi 100g riisiä niin sen sijasta perunaa tulisi sellainen 600g.

   Lohi on erittäin loistava proteiininlähde.

 2. Maukkaan näköisiä annoksia😋 Muutamat viime postauksesi ovat olleet tosi mielenkiintoisia, kiitos siitä😊 Mitä mieltä olet mieltä kanamunien syönnistä ja etenkin keltuaisten syönnistä, montako niitä uskaltaisi syödä päivittäin? Voisitko vielä kertoa montako munaa laitat iltamunakkaasesi!

  Hyvää juhannusta 🙂

  • Kiitos, kiva kuulla! Kyllä munia voi useamman syödä päivässä keltuaisineen, ihan turhaan sitäkin pelätään. Syön itse päivässä useamman kokonaisen munan ja useamman valkuaisen – aamulla ja illalla. 🙂

 3. Voisitko kirjoittaa migreeniin liittyen? 🙂 tuntuu että se on yllättävän yleinen vaiva, mutta kovin paljon siitä ei puhuta julkisesti. Itselläni on tämän vuoden puolella vaivannut aika paljon, ja muistelen että puhuit snapissa joskus ainakin selkätreenien vaikutuksesta migreenikohtauksiin. Eli jonkunlainen treenaavan ihmisen näkökulma kiinnostaisi!

 4. Sun annoksisaa tosi vähän lihaa, lohta näyttää olevan tosi vähän joka kuvassa? Eikö oikeesti ton enempää tarvi? 😁 saatko pääsääntösesti sun proteinin ruuasta vai ravintolisistä?

  • Hei! Lihat ovat 100g/ateria, enempää ei tarvitse tämän kokoinen tyttö. Saattaa näyttää vähältä suuren hiilarimäärän rinnalla. Pääosin moni syö aivan liikaa proteiinia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 28
Tykkää jutusta