ALOITIN YOUTUBE -VIDEOIDEN TEKEMISEN!

Sain vihdoin ja viimein aikaiseksi aloittaa jo kauan takaraivossa jyskyttäneiden YouTube -videoiden tekemisen. Ensimmäinen My Day (s) on nähtävissä kanavallani ja lisää on tulossa. Ideoita on paljon!

Ensimmäinen video on viime viikonlopun Helsingin reissusta, valmentajan tapaamisesta, treeneistä ja sen sellaisesta. Jätin tarkoituksella itseni esittelyn pitkän kaavan mukaan myöhempään ajankohtaan, eikä tällä My Day -videolla ollut sen suurempaa tarkoitusta, kuin aloittaa koko projekti ja antaa teille seuraajille jotain takaisin. En sinänsä kaipaa valloin kasvavaa seuraajajoukkoa tai missään nimessä yritä tehdä kaikille mieluisaa sisältöä, vaikka toki jokaisesta uudesta seuraajasta olen hyvin otettu. Kuitenkin mulle, eräänlaisena some-vaikuttajana, tärkeää on vaan tuottaa omaan tahtiin sellaista sisältöä jota itsekin katson, luen tai kuuntelen. Sanoin Juusollekin, että ei missään nimessä mitään ylihienoa, ylieditoitua tai mitään sellaista matskua josta näkee että esitän. YouTube on mulle tärkeä viihteen muoto, mutta myös kanava josta opin ja jota käytän päivittäin. Senkin vuoksi on tullut pieni ”paluu aitoon ja alkuperäiseen” -fiilis, kun videoita tulee katsottua niin paljon ja kaikkiin hetkellisiin trendeihin tulee turruttua äkkiä. Samat biisit, editoinnit ja läpät…

Yhden videon tekeminen vie valtavasti aikaa, eikä mulla olisi tähän mahdollisuutta ilman auttavia käsiä. Eli superaktiivinen en pysty näiden(kään) kanssa olemaan vaan täytyy mennä niillä aikatauluilla mitä meidän perheessä on. Lyhyitä jutskailuvideoita on varmasti tulossa ja aiheita niihin ylhäällä. Toiveita saa ilman muuta esittää myös! Kunhan homma pysyy aitona, melko vaivattomana, helposti lähestyttävänä ja jollain tapaa asiallisena.

Tällä videolla avaan hieman dieettiäni, kerron ruokavaliomuutoksista ja näette yhden tuplatreenipäiväni valmentajan kanssa. Höpöttelen nykyään aika paljon insta storyyn ja kerroinkin siellä eilen omasta treenifilosofiastani pikaisesti. Se, että mun treeni ei ulkopuolisen silmään näytä ”kovalta” = peräsuoli pitkin lattiaa, ei tarkoita etteikö se olisi yleensä aina tosi haastavaa. Minulle. Mun fokus on vaan täysin peräsuoli-treenin vastakohta, eli kohdelihas, kontrolli ja erilaisten ominaisuuksieni yhdistäminen harjoittelussa. Päästän aniharvoin suustani mitään treenin aikana ja valmentajan kanssa me ei jutella, ellei hän koe tarvetta opettaa mulle jotain keskustelun kautta. Itse pyrin kuuntelemaan ja näyttämään tekemiselläni, että kaaliin meni. Teen kotiläksyni aina ja harjoitus tekee mestarin. Ei lörpöttely. Kun sanotaan, että pakara määrittää liikkeen pituuden niin silloin se määrittää ja urheilijana tottelen käskyä. Mitä lyhyemmällä paussilla kaksi treeniä tehdään, sen vähemmän peräsuoli-treenejä ne silloin ovat. Dieetin ollessa näin pitkällä myös palautuminen on hitaampaa ja tunnen sen tässä vaiheessa jo melko hyvin. Myös valmentaja näkee minusta, että millaisessa treenivalmiudessa olen minäkin päivänä. Esimerkiksi tällä videolla olen suhteellisen väsynyt. 😀

Aina, kun Helsingissä vierailen niin harjoittelemme tiiviillä aikataululla. Kotona toimin eri rytmillä ja harjoitukset ovat jossain määrin erilaisia. Aivan, kuten ne ovat aina Akinkin kanssa. Emme ole vuosien aikana koskaan tehneet kahta samanlaista treeniä, tai edes kauheasti sinnepäin. Eli ensi kerralla tämän videon jutut ovat jo vanhaa ja tulee uutta tilalle. Vaikka pyörää ei keksitä uudestaan niin saan ihan joka kerta työkaluja, joilla muokkaan omaa treenaamistani kotona. Se on homman idea, koska opittava ei lopu koskaan. Mä en tarvitse sellaista tukea, jolla pyritään itsensä ylittämiseen vaan nimenomaan sitä että joku katsoo mun fysiikkaa ja päättää sen perusteella mihin keskitytään seuraavat viikot. Oli se sitten koko alavartalo tai jokin pienen pieni osa alavartaloa. Se on asia, jota en osaa tehdä itse — arvioida omaa ulkomuotoani kisoja ajatellen. Sen vuoksi tarvitaan valmentaja.

jessica

7 vastausta artikkeliin “ALOITIN YOUTUBE -VIDEOIDEN TEKEMISEN!”

 1. Mielenkiintoinen ja aito video! Kiva, että päätit alkaa tekemään myös videoita. Varmasti seuraan jatkossakin! Tykkään seurata sua somessa sillä olet yksi niistä harvoista, jotka pitävät meiningin aitona ja toteuttaa tätä fitnesshommaa järjellä ja oikeasta intohimosta. Sulla on ihan mieletön fysiikka ja ihailen todella sun periksiantamatonta asennetta. Kunhan muistat myös levätä etkä polta itteäs loppuun noilla tuplatreeneillä – vaikuttaa aika hurjalta 🙂 Tsemppiä kisoihin valmistautumiseen, tuolla meiningillä tulet olemaan ihan ylivoimainen!

  • Kiitos paljon palautteesta! 🙂 Tosi kiva kuulla tämä, ja yirtän pitää homman kaikilta osin hanskassa. Tässäkin on yksi hyvä aihe videoille. Tuplatreenit ovat kyllä rankkoja, mutta kevennyksiä tulee suurimmaksi osaksi kolmen viikon välein mikä tekee hommasta siedettävää ja ihan kivaa jopa. Heh. Vuoden verran olen näitä tehnyt ja niin kauan, kun saan pidettyä elämän muilta osin suhteellisen rauhallisena niin ongelmaa ei ole. . Mutta ongelma on se, että en oikein osaa ja tapaan haalia paljon kaikkea vaikka nyt pitäisi osata keskittyä enemmän ja enemmän kisoihin. Mutta yritän todella panostaa tähän nyt paremmin. KIITOS!

 2. Aijaa, etteikö näytä sun treenis valmentajan kanssa kovilta. Huh mikä meno! 😰 Must on hyvä vaan ettet oo ns. voihkija… Innolla odotan sulta lisää youtube-videoita!

  • Hienoa, jos tekemisestä välittyy se miten pahalta se tuntuu vaikka en huuda tai revittele painoilla. Sitä lähinnä selityksilläni hain, että tapoja treenata kovaa on monia ja tässä yksi niistä. Halusin jättää treeniosuuden melko leikkaamattomaksi siinä mielessä, että näkyy sarjatauot yms. Kiitos todella paljon palautteesta!

 3. Kyllä se vaan niin on että liikkuva kuva voimistaa aika helkutin hyvin sitä tunnetta kaikesta tekemisestä katsojan silmissä. Todella hyvä video, taitava kuvaaja, monipuolista kuvakulmaa ja hyvää liikkumista hänen osalta. Omaan makuun video oli aika pitkä, voisin sanoa max 20min olevan hyvä mutta kukin tyylillään, ei siis mitään ollenkaan huono!

  PS. Suosittelen kääntämään videon asetuksista kaupallisuuden päälle, saat ne mainosrahat mitä YouTube haluaa antaa. Eipä siitä haittaakaan olisi.

  • Kiitos todella paljon palautteesta! 🙂 Mä tein tuolla instan puolella kyselyn, että haluaako jengi tästä ekasta videosta raaemman ja pidemmän vai leikatumman ja nopeamman. Raw voitti tällä kertaa ja videohan piteni juurikin treenimateriaalin vuoksi, jonka halusin ainakin tässä ekassa pätkässä pitää sellaisena josta hahmottuu kokonaiskuva. Tässä oli myös pari päivää samassa — olisi voinut jakaa kahteenkin, mutta en tiedä olisiko ollut riittävästi kiinnostavaa matskua. Tää on paljon opettelua ja kaikenlaista testaamista varmasti. Ensi kerralla lyhyempää tulossa. Heh. 😀

   Mainosrahoja on vissiin nykyään tulossa vasta sitten, kun on tuhat tilaajaa täynnä ja summatkin niin pieniä että mennään harrastepohjalta vielä tässä vaiheessa. 😀

   • Nimenomaan, kokeiluja ja kokeiluja mistä jengi tykkää. Minun mielipide ei ole fakta eikä edes välttämättä enemmistön käsitys. Mietin tuota kaupallisuutta siten että jos joku videoista nousee viraalimenestykseksi niin siinä vaiheessa sitä jo julkaistua ei saa kaupallistettua mutta varmasti ihan oikeassa oot.

    Toivottavasti jatkat samaan malliin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 21
Tykkää jutusta