ALOITIN DIEETIN JA ASETIN SUUREN TAVOITTEEN

Oon jo jonkin aikaa kaivannut tavoitteellisuutta tekemiseeni ja nyt sitä on toden teolla saatu. Olin viikonloppuna Helsingissä tapaamassa valmentajaani ja puimassa suunnitelmia sekä nykyhetkeen että tulevaan. Vedettiin myös kolme treeniä ja alkuviikko onkin mennyt niistä toipuessa. Koko reissu oli aivan huippu ja ihan harmitti lähteä kotiin.

Me ollaan Akin kanssa yhdessä hoidettu mun kroppa toimivaksi ja tuntuu luonnolliselta jatkaa yhteistyötä. Pitkän aikaa oon mennyt oman mieleni mukaan, mikä on tarkoittanut tasaisen hyvää tekemistä päivästä toiseen mutta ilman sen suurempia tavoitteita. Oon nauttinut fiilistelystä ja vapaudesta tehdä mitä itse haluan. Silti, aikansa kutakin ja nyt on sellainen hetki, kun kaipaan muutosta ja tiukempia raameja. Haluan myös olla tilivelvollinen jollekin ja saada ulkopuolisen silmän tarkkailemaan mun kehitystä. Vaikka kuinka tekisi itse valmennustyötä niin jokainen urheilija tarvitsee neuvonantajan.

Mulla on ollut melko hyvin tiedossa millaista systeemiä valmentajani suosii sekä treeni- että ravintopuolella ja olen pyrkinyt näitä molempia toteuttamaan myös sinä aikana, kun oon hääräillyt itsekseni. Ollaan oltu tasaisesti yhteyksissä, eikä mua oo jätetty yksin missään vaiheessa jos oon apua kaivannut. Vaikka mitään varsinaista valmennussuhdetta ei ole ollut niin aina oon kokenut saavani jeesiä. En siis hyppää mukaan mihinkään uuteen ja tuntemattomaan vaan lähinnä olen nyt ekstra-skarppina ja noudatan ohjeita täysin. Tarkoituksena olisi myös käydä mahdollisimman usein Helsingissä, jotta saadaan tästä irti vielä enemmän. Mun ei tarvitse kuin hypätä Helsinkiin lähtevään junaan niin saan repullisen lisämotivaatiota eli en jätä sitä käyttämättä.

Aloitettiin siis vuosivalmennus valmentajan kanssa ja tämän viikon maanantaina käynnistyi sitten mun ”testi-dieetti”. Alkuun täytyy saada vähän osviittaa siitä, että miten tämä kroppa dieettaamista kestää ja ihan kiva muutenkin kaivaa kesäkunto esille. Mä oon itse sitä mieltä, että oon nyt ihan sopivan kokoinen ja mulla on hyvä olla itseni kanssa. Oon tottunut olemaan huomattavasti isompi kuin nyt ja varmasti senkin takia tuntuu ihan kivalta, eikä vaatteet juurikaan purista. En silti laita hanttiin, jos lihas erottuis vähän paremmin ja näkis mitä on saanut aikaiseksi salilla. Nyt on kaks päivää noudatettu ruokavaliota ja paino on tipahtanut jo hieman alaspäin. Tällä hetkellä painan 58,5kg, joten mitään suuria lukuja tästä ei ole syytä tiputella.

Ensimmäisen dieettiviikon ajan treeneissä on nollatoleranssi, mutta ruokavalion kanssa olen tarkkana. Kaksi seuraavaa viikkoa menee edelleen suhteellisen kevyesti treenien puolesta mutta erilaisella ruokasysteemillä, kuin ensimmäinen viikko. Kolmen viikon herättelyn jälkeen alkaa varsinainen työosuus, jonka kestoksi ollaan suunniteltu 8 viikkoa. Tuo 8 viikkoa jaetaan kahteen osaan, mutta tarkka toteutus selviää lähempänä. Ruokavalioissa on vaihtelevuutta aina sen mukaan mitä teen minäkin päivänä, eli sen mukaan paljonko treenaan. Se on loistava tapa ja käytän sitä myös omien asiakkaideni kanssa.

Me ei olla asetettu mitään painotavoitteita tai muuta, katsotaan lähinnä miten jaksan ja luovuttaako kroppa rasvaa. Mulla ei ole syytä epäillä, etteikö homma toimisi ja oon ihan fiiliksissä tästä! Mua vähän pelotti se, että miten vaikeaa on taas noudattaa satasella jotain juttua mutta heti maanantai-aamuna olo oli voittamaton. Ihminen pystyy vaikka mihin, kun päätös on tarpeeksi luja ja oikeastaan koen puhjenneeni kukkaan. Tietysti asiaa helpottaa myös se, että kalorit ovat hyvissä lukemissa ja saan soveltaa makrojen sisällä, kuten parhaaksi näen.

Jos ajatellaan dieettien vaikeutta niin mun mielestä dieetti on tasan niin vaikea, miten monta viikkoa ruokavaliota on noudatettava 100% ja oltava ilman jäätelöä. 11 viikkoa menee kyllä, +30 viikkoa tekee tiukkaa eikä oo enää kivaa. Treenaaminen sen kaikissa muodoissa, oli se sitten punttia tai aerobista, ei oo mulle vaikeutta aiheuttava tekijä mutta sokerista pidättäytyminen saattaa vähän ollakin. Tällä dieetillä toimitaan hyvin eri tavalla, kuin mitä oon aikaisemmin tehty eli ruokaa on lautasella varmasti riittävästi (jäätelö poislukien) ja käytetään hyödyksi mun vahvuutta eli kapasiteettia tehdä. Tietenkään en ole mikään robotti, mutta 8 viikkoa on kuitenkin aika lyhyt aika vaikka kovaa mentäiskin. Mä oon valmis!

Mikä mahtaa sitten olla lopullinen tavoite tämän kuvion osalta?

Oon ollut pitkästä aikaa innoissani ajatuksesta ”fitness-kilpailut”. Toimivan kehon kanssa on huomattavasti kivempi olla ja pystyy ajatella asioista positiivisesti, kun ei koko ajan voi huonosti. Ajatuksena olisi siis mennä ensi vuoden keväällä kisaamaan monen vuoden tauon jälkeen. Rehellisesti sanottuna musta tuntuu, etten pääse eteenpäin ellen hoida tätä kisajuttua kunnialla maaliin. Tarkoittaa sitä, että voin olla aidosti tyytyväinen mun suoritukseen. Jos jätän viimeiseksi kisaksi vuoden 2014 niin se tappaa jo kaikki hyvätkin muistot matkan varrelta. Niin paljon olen tähän panostanut, että olen mielestäni ansainnut onnistumisen ja haluan antaa itselleni vielä mahdollisuuden.

Lisämaustetta kisatavoitteeseen tuo lajinvaihto, koska en aio enää kisata Body Fitnessissä vaan vaihdan Bikini Fitnessiin. Tämä asia on ollut harkinnassa jo pitkään, ei hetken päähänpistos. Kuten oon jo aikaisemminkin jossain maininnut niin en pidä siitä mihin suuntaan Body Fitness on matkalla ja koen Bikinin olevan tietyllä tapaa tulevaisuuden laji, jossa terveys ja hyvinvointi ovat merkittävämmässä roolissa. Tietysti jokainen tekee asiat tyylillään, oli laji mikä tahansa, eikä saa yleistää. Bikini kehittyy jatkuvasti lajina ja maailmalla taso on häkellyttävän kaunis JA LIHASTA LÖYTYY. Kun taas katsotaan Bodyn tasoa maailmalla niin minusta ei ole siihen. Reilu lihasmassa mielyttää kovastikin mun silmää, mutta ehkä vaan katsomosta käsin. Mulle kisaaminen on kuitenkin vaan harrastus, eikä asia jolle annan koko elämäni.

Olin pitkään lähes satavarma siitä, että kisat on mun osalta kisattu. Kokemukset dieeteistä ovat olleet paskoja ja olen lähtenyt toteuttamaan niitä jo valmiiksi rikkinäisellä ja heikosti palautuneella kropalla. Haluaisin kovasti nähdä, että pystyykö kisaamisesta saada palkitsevamman matkan kun lähtötaso on parempi. Luulisin, että alle 10 kilon pudotus on jollain tapaa helpompi juttu kuin yli 20 kilon. Sekä dieetin kestossa että sen kovuudessa. Tavoite ei oo voittaa kisoja, enkä ota tästä mitään sijoituksellista stressiä. Haluan olla tyytyväinen kisakuntooni ja lookkiini, sekä tehdä kaikkeni että sovin hyvin uuteen lajiin. Meinasin olla asiasta vielä ihan hiljaa, mutta mitäpä sitä turhaan. Tämä on tavoite ja, jos se jää jostain syystä toteuttamatta niin sitten se jää. Elämä on sellaista, mutta kyllä mä itseeni luotan paljon.

Treenien osalta tapahtuu tietysti myös jonkin verran muutosta, koska Bikinissä niin suuressa roolissa ovat jalkojen takaosat. En koe, että mulla olis mitään hätää liian lihaksikkaan olemuksen kanssa koska poseeraukset muuttuvat niin radikaalisti ja niiden avulla sitä fysiikkaa tuodaan esille. Jos menen lavalle levittämään selkäni niin auki kuin saan niin kyllähän se varmaan leveä silloin on. Täytyy harjoitella rentoa olemusta ja keskittyä treeneissä erityisesti jalkoihin, olkapäihin ja vatsaan. Rintaa, käsiä ja selkää tietysti unohtamatta mutta kaikkea ei voi priorisoida yhtä aikaa. Pidän teitä kyllä ajantasalla treeneistäni tässä matkan varrella.

Vaikka mä en arjessa näytä (lainkaan) Bikini Fitness -kisaajalta niin kyllä se sieltä kuoriutuu kisapäivään mennessä. En epäile yhtään, ettenkö sopisi lajiin hyvin kunhan pääsen tarpeeksi hyvään kuntoon. Mä boikotoin esimerkiksi sellaista pukeutumista vastaan, että täytyy kaikin mahdollisin tavoin näyttää käyvänsä salilla tai olevansa fitness. Liian pienet vaatteet sekä naisilla että miehillä ei imartele edes sitä hyvässä tikissä olevaa kroppaa. Mulle riittää se, että voin mennä suihkuun valot päällä ja olla tyytyväinen. Vaikka tavoitteena on keikuttaa pyllyä vajaan vuoden päästä lavalla niin ei se mua mitenkään muuta. En käytä löysiä vaatteita sen vuoksi, että haluaisin piilottaa kroppani vaan sen vuoksi että mua kiinnostaa paljon tyyli-asiat ja oon aina pukeutunut jollain tapaa erikoisesti. Salilla pidän sinne sopivia vaatteita, mutta ei mun tarvitse mennä ravintolaan Better Bodiesin trikoot jalassa. Mulla ei ole tarvetta pukeutua joka paikkaan ihoa nuoleviin vaatteisiin tai korostaa rintavarustusta. Ei vaikka kuinka kilpailisin Bikini Fitnessissä. Aion edelleen pitää niin rumaa farkkutakkia, että se on just sen takia hieno ja olla muutenkin tällainen rillirousku.

jessica

6 vastausta artikkeliin “ALOITIN DIEETIN JA ASETIN SUUREN TAVOITTEEN”

 1. Hei vitsi mielenkiinnolla seuraan sun matkaa body-kisaajasta biksukisaajaksi! Täällä on paljon samanlaisia ajatuksia palautumisen ja muun suhteen. Kivempi lähteä seuraavalle kisadieetille kun pohja on täysin kunnossa eli kun lähtökunto on hyvä, ruokaa riittävästi ja tarpeeksi lihasmassaa alla. Todennäköisesti kisataan sitten vuoden päästä samaan aikaan!

  Terkuin,
  Jade // https://jadeyolanda.fi

  • Kiitos paljon, kun seuraat! Motivoi kirjoittamaankin lisää, kun tietää että joku siellä ruudun toisella puolella lukee.

   Taidetaan olla eri pituussarjassa, jos oikein muistan? Mutta oot täysin oikeassa, että AIVAN eri juttu lähteä kisaamaan hyvistä lähtökohdista. Tsemmpiä meille molemmille! 😉

 2. Heii kiva nähdä sua taas kisaprojektin parissa! Vaikea nyt kuvitella sua bikiniin mut eiköhän siitä hyvä tuu! (Mukava että nykyään on myös muunlaisia ”bikinityttöjä” kuin ne perus 8 viikon pakaraohjelmia instagramissa mainostavat bimbot) Viimeistään sit kun näkee sut bikinissä tositoimissa niin vanhat mielikuvat varmasti pyyhkiytyy 🙂 Tsemppiä alkavaan koitokseen ja tavoitteen saavuttamiseen!

  • Kyllä mua välillä itseäkin naurattaa, kun ajattelen itseäni biksu-kisaajana mutta toisaalta taas uskon että kaikki on mahdollista. En varmaan ainakaan oo mikään ihan tyypillinen tapaus, jos sellaista voi määritellä. 😀 Kiitos tosi paljon, kun tulit kommentoimaan ja tsemppaamaan!

 3. Jään innolla seuraileen sun projektia! Saako kysyä mistä toi ihana farkkutakki on peräisin? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 50
Tykkää jutusta